Hotel in Abcoude laat dorpsgenoten logeren met fikse korting

Om Boutiquehotel De Witte Dame in Abcoude ook in de minder populaire maand januari toch onder de aandacht te houden bij het publiek, biedt zij een opvallende aanbieding; inwoners van De Ronde Venen kunnen een kamer huren tegen gereduceerd tarief. Zij betalen slechts vijftig procent van de reguliere prijs van de kamer.

De aanbieding om inwoners tegen gereduceerd tarief te laten overnachten in een hotel in hun eigen dorp of omgeving is niet nieuw. ,,In Amsterdam heb je jaarlijks de Hotelnacht”, stelt Reijer Pieter Kale, bedrijfsleider van Boutiquehotel De Witte Dame. ,,Dan kunnen Amsterdammers tegen hoge kortingen logeren bij een hotel in hun eigen stad. Dat concept vonden wij ook heel leuk. Bovendien horen we vaak van inwoners: ‘Ik zou hier zo graag eens logeren, maar ja, ik woon hier al…’ Met deze aanbieding maken we de drempel veel lager om dit gewoon eens te doen.”

Niet makkelijk

De bedrijfsleider ervaart dat de maanden januari en februari in de hotelbranche niet gemakkelijk zijn. ,,Iedereen heeft net Kerstvakantie gehad en daarbij veel geld uitgegeven met de feestdagen”, vervolgt de bedrijfsleider. ,,Dat nodigt niet uit om een hotelovernachting te boeken. Al mogen wij doordeweeks trouwens absoluut niet klagen; dan zit ons hotel altijd vol met zakenmensen. De aanbieding voor dorpsgenoten om hier te logeren voor de helft van de prijs geldt dan ook alleen in de weekenden van januari.”

De eerste reserveringen van inwoners uit De Ronde Venen die een kamer boeken, gaan hard. ,,Grappig genoeg boeken de meeste mensen dat niet eens voor zichzelf”, lacht Kale. ,,Voor deze prijs is het blijkbaar ook heel leuk om het een ander cadeau te geven.”