Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Naast de landelijke uitzichten over de weilanden is er in de omgeving van het hotel ook genoeg te doen. Door de centrale ligging bent u zo in een van de omliggende grote steden zoals Amsterdam en Utrecht (treinstation Abcoude ligt op 8 minuten lopen), maar ook kleinere en pittoreske dorpjes zoals Weesp en Muiden zijn het bezoeken waard. 

Amsterdam

Pak de trein en sta binnen 22 minuten in hartje Amsterdam. Bezoek een van de vele musea, ga op sightseeing, struin door de straatjes of strijk neer in een van de vele restaurants. 

Fort abcoude

Het Fort bij Abcoude wordt ook wel gezien als het oudste landfort van de Stelling van Amsterdam. Wat het Fort bijzonder maakt, is dat het volledig gebouwd is uit bakstenen. Dankzij Natuurmonumenten wordt er goed gezorgd voor het Fort. Het Fort is regelmatig geopend, ook op Open Monumentendagen en tijdens publieksdagen. 

Het Fort is gebouwd tussen 1884 en 1887. De gebouwen zijn gemaakt van bakstenen en brikkenbeton, als een van de laatste in zijn soort. Al kort na de Eerste Wereldoorlog deed het Fort geen dienst meer. Door de uitvinding van de brisantgranaat was het niet langer bomveilig. In 2006 is het Fort overgedragen aan Natuurmonumenten. Het Fort is nu volledig gerestaureerd en wordt herontwikkeld.

Het Fort bij Abcoude is gevestigd op Molenweg 19, 1391 CG Abcoude